O le tau o le nickel-copper-aluminium futures na pa'ū e sili atu i le 15% i totonu o le masina, ma o loʻo faʻamoemoe le au atamamai e faʻamautu i le afa lona lua o le tausaga.

E tusa ai ma faʻamatalaga a le lautele, e oʻo mai i le tapunia o Iulai 4, o tau o le tele o konekarate faʻapisinisi tetele i le lumanaʻi, e aofia ai le kopa, alumini, zinc, nickel, lead, ma isi, ua paʻu i tulaga eseese talu mai le kuata lona lua, faʻaosofia ai le popolega lautele. i totonu o le aufaipisinisi.

E oʻo i le tapunia o Iulai 4, o le tau o le nickel na pa'ū i le 23.53% i totonu o le masina, sosoo ai ma le tau o le kopa na pa'ū i le 17.27%, o le tau o le alumini na pa'ū i le 16.5%, o le tau o le zinc (23085, 365.00, 1.61). %) pa'u i le 14.95%, ma le tau o le ta'i pa'ū i le 4.58%.

I lenei tulaga, o Ye Yindan, o se tagata suʻesuʻe i le Bank of China Research Institute, na fai mai i se faatalatalanoaga ma le tusitala o le "Securities Daily" e faapea, o mea na mafua ai le tau o oloa gaosi oloa i totonu o le atunuu e faaauau pea ona paʻu talu mai le lona lua. kuata e matua'i feso'ota'i vavalalata ma fa'amoemoega tau le tamaoaiga.

Na faailoa mai e Ye Yindan e faapea, i atunuu i fafo, ua amata ona vaivai le gaosiga o fale gaosi oloa o atunuu tetele o le lalolagi, ma ua faateteleina le popole o le aufaipisinisi e uiga i tulaga o metala tau pisinisi.I lalo o le aafiaga o le siʻitia o le tau o le tamaoaiga, siʻitaga o tului a le Federal Reserve ma tulaga geopolitical, o galuega tau alamanuia i le tele o tamaoaiga o le lalolagi ua atiaʻe e pei o le Iunaite Setete ma Europa ua matua tuai.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le US Markit Manufacturing PMI ia Iuni o le 52.4, o le 23-masina maualalo, ma le PMI gaosiga a Europa o le 52, pa'ū i le 22-masina maualalo, faʻateleina le le mautonu o maketi.I totonu o le atunuʻu, ona o le aʻafiaga o le faʻamaʻi i le kuata lona lua, o le manaʻoga mo uʻamea faʻapisinisi na afaina i se taimi puʻupuʻu, faʻateleina le mamafa o tau e pa'ū.

"O loʻo faʻamoemoeina o tau o uʻamea tau pisinisi o loʻo faʻamoemoeina e lagolagoina i le afa lona lua o le tausaga."Fai mai Ye Yindan o le tulaga o le stagflation o le lalolagi o le a sili atu ona ogaoga i le afa lona lua o le tausaga.E tusa ai ma faʻamatalaga faʻasolopito, o metala faʻapisinisi e tatau ona lagolagoina e malosiaga agai i luga i le taimi o le stagflation.I totonu o maketi i totonu o le atunuʻu, aʻo faʻasolosolo faʻamaʻi le faʻamaʻi, ma faʻatasi ai ma faiga faʻavae masani, o le taumafaina o uʻamea tau pisinisi e faʻamoemoe e paʻu i lalo i le afa lona lua o le tausaga.

O le mea moni, i le afa muamua o le tausaga, na faʻalauiloa ai e loʻu atunuu se faasologa o faiga faʻavae ma meafaigaluega faʻaosofia le tamaoaiga, faʻavaeina le faavae mo le tuputupu aʻe o le tamaoaiga i le afa lona lua o le tausaga.

I le aso 30 Iuni, na faailoa ai e le Komiti Tumau a le Atunuu le 300 piliona yuan o faiga faavae tau tupe meafaigaluega e lagolago ai le fausiaina o galuega tetele;ia Me 31, le "Faasilasilaga a le Fono a le Setete i le Lomitusi ma le Tufatufaina o se Paketi o Faiga Faʻavae ma Fuafuaga e Faʻamautu ai le Tamaoaiga", e manaʻomia ai le faʻamautuina o le tamaoaiga i le kuata lona lua.O le a matou taumafai e fausia se faavae mautu mo le atinaʻe i le afa lona lua o le tausaga ma tausia le tamaoaiga o loʻo galue i totonu o se tulaga talafeagai.

E talitonu le CITIC Futures i le maketi faava o malo, ua mavae atu le faateia tele ia Iuni.I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaauau pea le faʻaleleia atili o faʻamoemoega a le atunuʻu mo le faʻatupulaia tumau i le afa lona lua o le tausaga.O mana'oga fa'atulafonoina e mana'omia ai malo fa'apitonu'u e tu'uina atu le vaega lona tolu o poloketi aitalafu.O lo'o fa'atumauina malosi e le malo le tamaoaiga e ala i le fausiaina o atina'e, lea o le a fesoasoani i le fa'aleleia atili o fa'amoemoega tetele.O lo'o fa'amoemoe o le a fesuisuia'i le tau atoa o u'amea e le o ni ferrous ma taofi le pa'u.

O Wang Peng, polofesa lagolago a le Renmin University of China, na ia taʻu atu i le tusitala o le "Securities Daily" e faapea mai se vaaiga i totonu o le atunuu, o le tulaga o le tamaoaiga o le atunuu o le a vave ona toe faaleleia i le afa lona lua o le tausaga.Ia manuia pea.

Na faailoa mai e Wang Peng e faapea, i le afa muamua o le tausaga, na aafia i le faamai ma le tulaga faava o malo, o le faagaoioiga o nisi o alamanuia e pei o gaosiga ma logistics i loʻu atunuu na taofia.Talu mai le faaiuga o le kuata lona lua, o le faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o le atunuʻu ua faʻatonutonu lelei, o le tamaoaiga ua toe faʻaleleia vave, ma o loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o le mautinoa o maketi.O aʻafiaga lelei o le faʻagaioiga, faʻalauteleina o manaʻoga i totonu o le atunuʻu ma faʻalauteleina tupe teufaafaigaluega e sili atu ona manino.

"Ae peitaʻi, pe mafai ona toe faʻaleleia le tau o metala e le o ni ferrous i le afa lona lua o le tausaga e faʻatatau i le tulaga o maketi faavaomalo.Mo se faʻataʻitaʻiga, pe mafai ona faʻamalieina le tau o le lalolagi, pe mafai ona faʻamoemoeina maketi, ma pe mafai ona fetuunai tau o metala faʻapisinisi i maketi faavaomalo, ma isi mea o le a aʻafia ai maketi i totonu o le atunuʻu.O tau maketi e iai se aafiaga sili atu.”Fai mai Wang Peng.


Taimi meli: Iul-11-2022