O le a le Aluminium Extrusion?E fia faiga?

O le faʻaogaina o le alumini alumini i le mamanu o oloa ma le gaosiga ua faʻatupulaia tele i le tele o tausaga talu ai nei.

E tusa ai ma se lipoti lata mai maiTechnavio, i le va o le 2019-2023 o le a faʻateleina le tuputupu aʻe o le maketi alumini alumini lalolagi faʻatasi ma se Faʻalapotopotoga Faʻaletausaga Faʻatupulaia (CAGR) e toetoe lava 4%.

Masalo ua e faʻalogo i lenei faiga gaosiga ma o loʻo e mafaufau pe o le a ma pe faʻapefea ona aoga.

O le a le Aluminium Extrusion?

Aluminum extrusion o se faiga lea e faamalosia ai mea alumini alumini e ala i se mate ma se talaaga fa'alava fa'alava fa'apitoa.

E mafai ona fa'atusa le fa'apalapala alumini i le oomiina o le fulunifo mai se paipa. O se mamoe malosi e tuleia le alumini i totonu o le pa'u ma e alia'e mai le avanoa o le pa. laulau.I se tulaga faavae, o le faagasologa o le alumini extrusion e fai si faigofie ona malamalama.

O le pito i luga o loʻo i ai ata na faʻaaogaina e fai ai mea paʻu ma i lalo o loʻo faʻaalia ai foliga o foliga alumini ua maeʻa.

talafou510 (15)
talafou510 (2)
talafou510 (14)

O foliga tatou te vaʻaia i luga e faigofie uma, ae o le extrusion process e mafai ai foi mo le fausiaina o foliga e sili atu ona faigata.

E fiaFa'agasologa?

Se'i tatou va'ai i lalo ole Art Aluminum.E le gata o se ata vali matagofie, lea e aofia ai le tele o laasaga o alumini extrusion.

talafou510 (1)

1):O le Extrusion Die ua Saunia ma Sii i le Extrusion Press

Muamua, o se mea lapotopoto-foliga oti e masini mai H13 sila.Pe, afai ua maua se tasi, e toso mai se faleteuoloa e pei o le mea lea e te vaʻaia iinei.
A'o le'i tu'uina atu, e tatau ona fa'amumuina le pa'u i le va o le 450-500 tikeri celsius e fesoasoani e fa'ateleina lona ola ma fa'amautinoa e o'o lava i le tafe u'amea.
O le taimi lava e fa'amumu ai le pa, e mafai ona uta i totonu o le masini fa'apipi'i.

talafou510 (3)

2):Ose Pili Alumini e mua'i fa'avevela a'o le'i fa'aosoina

E soso'o ai, o se poloka fa'akomepiuta mafiafia o alumini alumini, e ta'ua o le pili, e tipiina mai se ogalaau umi o mea fa'amea.
E mua'i fa'avevela i totonu ose ogaumu, pei o lea, i le va o le 400-500 tikeri Celsius.
Ole mea lea e fa'alelei ai mo le fa'aosoina ae le liusuavai.

talafou510 (4)

3) O le Billet e Fa'aliliuina i le Extrusion Press

A uma loa ona fa'amumuina le pili, ona fa'asolo loa lea i le masini lomitusi.
A'o le'i utaina i luga o le lomitusi, e tu'u i ai se lubricant (po'o se fa'amalolo).
O le sui faʻasaʻo e faʻaaogaina foi i le mamoe poʻa, e puipuia ai le piliti ma le mamoe mai le pipii faʻatasi.

talafou510 (6)

4)O le Ram e tuleia le mea o le Billet i totonu o le Container

I le taimi nei, o loʻo faʻapipiʻiina le paʻu paʻu i totonu o le masini lomitusi, lea e faʻaoga ai le mamoe poʻa e oo atu i le 15,000 tone o le mamafa.
A'o fa'aogaina e le mamoe po'a le mamafa, e tuleia le mea fa'apipi'i i totonu o le atigipusa o le masini lomitusi.
O mea e faʻalauteleina e faʻatumu ai puipui o le koneteina

talafou510 (5)

5)Ole Mea Fa'atetele e A'e Ile Oti

A'o fa'atumuina e le mea fa'amea fa'ameamea le koneteina, o lo'o fa'apipi'iina nei e fa'asaga i le pa'u fa'apipi'i.
Faatasi ai ma le faʻaauau pea ona faʻaogaina i ai, o mea alumini e leai se mea e alu i ai sei vagana ai i fafo e ala i le avanoa (s) i le die.
E alia'e mai le matala o le die i foliga o se talaaga atoatoa.

talafou510 (7)

6)E fa'atonuina mea fa'apipi'i i luga ole laulau fa'amama ma tineia

A maeʻa ona faʻaalia, o le extrusion o loʻo uʻuina e se puller, e pei o le tasi e te vaʻaia iinei, lea e taʻitaʻia ai i luga o le laulau runout i se saoasaoa e fetaui ma lona alu ese mai le lomitusi. ” pe fa'aalili fa'atasi i se vai ta'ele po'o ili i luga a'e o le laulau.

talafou510 (8)

7)O'o'ese'ese e sele i le umi laulau

O le taimi lava e o'o atu ai se fa'aulu i lona umi atoa laulau, e sele e se ili vevela e vavae ese ai mai le fa'agasologa o le extrusion.
I laasaga uma o le faagasologa, o le vevela e faia se sao taua.
E ui lava o le extrusion na tineia ina ua uma ona alu ese mai le lomitusi, e leʻi maeʻa atoatoa.

talafou510 (9)

8)E fa'alili le fa'aoso i le vevela o le potu

A maeʻa le seleina, e faʻafeiloaʻi faʻauluulu le laulau-umi mai le laulau faʻamalo i se laulau malulu, e pei o le tasi e te vaʻaia iinei. O faʻamatalaga o le a tumau iina seia oʻo i le vevela o le potu.
O le taimi lava latou te faia ai, o le a manaʻomia ona faʻalauteleina.
E fa'alili le fa'aoso i le vevela o le potu
A mae'a le seleina, e fa'asolo fa'ainisinia mea fa'apipi'i umi laulau mai le laulau fa'ato'a i se laulau fa'amafanafana, pei o le laulau e te va'ai i ai.
O tala fa'asolopito o le a tumau iina seia o'o i le vevela o le potu.
O le taimi lava latou te faia ai, o le a manaʻomia ona faʻalauteleina.

talafou510 (10)

9)O'o'o i luga o le fa'amomomo ma fa'asolo i le fa'atutusa

O nisi o mimilo masani na tupu i totonu o talaaga ma e manaʻomia ona faʻasaʻo. Ina ia faʻasaʻo lenei mea, o loʻo faʻanofoina i latou i se fata. O faʻamatalaga taʻitasi e faʻapipiʻiina faʻainisinia i pito uma e lua ma toso seia oʻo ina saʻo atoatoa ma ua aumaia i faʻamatalaga.

talafou510 (11)

10)O'o'o fa'aoso i le 'ili ua mae'a ma tipi i le umi

Fa'atasi ai ma mea fa'apipi'i umi laulau o lo'o sa'o ma fa'ama'a'aina atoatoa, e fa'asolo atu i le laulau ili.
O iinei, e ili i latou i le umi na muai faʻamaonia, masani i le va o le 8 ma le 21 futu le umi.I le taimi lea, o meatotino o extrusions e fetaui ma le ita.

talafou510 (12)

O le a le mea e sosoo ai?

talafou510 (13)

Fa'ai'uga o le Lau'ele'ele: Fa'aleleia o Fa'aaliga ma Puipuiga Fa'ama'i

O mafuaʻaga autu e lua e mafaufau ai i nei mea e mafai ona faʻaleleia foliga o le alumini ma e mafai foi ona faʻaleleia ana mea faʻaleagaina.Ae e iai foʻi isi aogā.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻagasologa o le anodization e faʻamalo ai le uʻamea faʻapitoa a le uamea, faʻaleleia lona teteʻe o le corrosion ma faʻamalosia atili ai le faʻaogaina o le uʻamea, faʻaleleia le emissivity i luga, ma tuʻuina atu se porous luga e mafai ona talia lanu eseese.

O isi faiga fa'amae'aina e pei o le valiina, fa'afuifu pa'u, fa'afefeteina o oneone, ma le fa'auluulu (e fai ai se foliga fafie), e mafai fo'i ona faia.

Aluminum extrusion o se faiga mo le fatuina o vaega faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻasalalauga faʻapitoa e ala i le tuleia o mea uʻamea vevela e ala i se die.It o se Faiga Faʻatauga Taua.


Taimi meli: Me-10-2021