O a auala e togafitia ai luga ole alumini alumini?

I le ogatotonu o le 19 seneturi Farani, o le faʻafefeteina o le alumini tekinolosi sa matua tuai lava ma na mafai e alii ma faifeau ona faʻaaogaina ipu siliva i taumafataga.Na'o Napoleon II na fa'aaogaina ipu alumini.Fa'atasi ai ma le fa'aogaina o tekinolosi alumini eletise, alumini e sili atu ma sili atu i le olaga lautele;Fa'atasi ai ma le atina'eina o tekinolosi togafitiga o luga ole alumini alumini, uamea alumini ma maualuga aoga aoga ei ai le taua fa'alelei. Na ou lisiina 6 masani alumini luga togafitiga.O le a se isi mea e te iloa?

 

图片1

O mea uamea e faʻaaogaina atili ma sili atu i luga o ituaiga o oloa taʻitasi o loʻo i ai, aua o le mea uamea e mafai ona atagia mai ai le lelei o le oloa, faʻamaonia le tau o le ituaiga, ma i le tele o mea uʻamea, alumini ona o lona faʻaogaina faigofie, lelei faʻaaliga, togafitiga luga. auala e mauoa, o le muamua vaetamaina e gaosi taitasi, alumini luga togafitiga e masani ona vaevaeina i: Sand blasting (e fatu se matte penina siliva uma), polesi (ia faia se faauma faauma), uaea-tusi (ia faia se satin faauma) , fa'aeletise (e ufiufi ai isi u'amea), ma le su'iina (e ufiufi ai isi mea e le fa'ameamea).

Se'i o tatou va'ava'ai i le fa'aogaina o tekonolosi o le alumini ma le alumini alumini ia tatou oloa i aso ta'itasi.

Sma sasa

图片2

 

O le faagasologa o le faamamaina ma le coarsening uʻamea luga e ala i le aafiaga o tafega oneone maualuga.O lenei auala o le togafitiga luga o vaega alumini e mafai ona faia luga o le mea faigaluega e maua ai se tulaga faapitoa o le mama ma ese roughness, ina ia o meatotino masini o le faʻaleleia luga o le mea faigaluega, ina ia faʻaleleia atili ai le vaivai o le mea faigaluega, faʻateleina le faʻapipiʻi i le va o ia ma le faʻapipiʻiina, faʻaumiumi le umi o le ata faʻapipiʻi, ae faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le tafe o le vali ma le teuteuga. i le tele o oloa a Apple, ma o loʻo faʻateleina le faʻaaogaina i mataupu TV o loʻo iai poʻo faʻavaa ogatotonu.

Pfa'afefeteina

图片3

O se faʻagasologa o loʻo faʻaitiitia ai le gaʻo o luga o se mea faigaluega e ala ile masini, vailaʻau poʻo le eletise e maua ai se malamalama, mafolafola faʻataʻitaʻiga e masani ona vaevaeina i totonu: faʻamalo faʻainisinia, faʻamaʻi vailaʻau, eletise. e mafai ona latalata i le fa'a'a fa'ata uamea u'amea, tu'uina atu i se tagata e maualuga-grade faigofie, fa'alelei lagona lumana'i (ioe faigofie e tu'u tamatamai lima ae sili atu le tausiga)

Ata uaea

Uaea ata o le faagasologa o le gaosiga o le soloia pea o se pepa alumini mai le uaea ma le sandpaper.O le uaea ata e mafai ona vaevaeina i le sa'o uaea ata, ata uaea fa'afuase'i, ata uaea lilivau, ata filo. faailoga silika, ina ia le matte uʻamea i le salalau o le luster lauulu lelei, o le oloa o loʻo i ai se lagona o teuga ma le faasaienisi ma tekinolosi.

Fa'ailogaina le tipi

O le tipi taimane e faʻamalosia e le masini togitogiga i le televave o le taamilosaga (saoasaoa lautele o le 20000 RPM) o le vaʻaiga o le masini togitogi e tipi vaega, e mafua ai le faʻailoga i le lotoifale i luga o le mea o le oloa. e ala i le saoasaoa o le vili vili.O le saoasaoa o le saosaoa laititi, o le susulu foi lea o le fa'ailoga tipi, ae o le isi itu.

E sili ona fa'aoga i telefoni fe'avea'i, pei ole iPhone5.I tausaga talu ai nei, o nisi seti TV maualuga ua faʻaaogaina le faʻagasologa maualuga o le viliina mo le faʻavaa uʻamea.E le gata i lea, o le anodic oxidation ma le faiga o le tusia o uaea e tumu ai le TV i le fa'aogaina o foliga ma lagona ma'ai o le faasaienisi ma tekinolosi.

Anodic oxidation

图片4

Anodic oxidation e faasino i le electrochemical oxidation o uʻamea po o le uʻamea, alumini ma lona uʻamea i le electrolyte talafeagai ma tulaga faʻapitoa faagasologa, ona o le gaioiga o le taimi nei fafo, i le faagasologa o le faia o se vaega o oxide ata i luga o oloa alumini (anode) .Anodic oxidation e le gata e mafai ona foia le maaa luga o le alumini, ofuina teteʻe ma isi vaega o faaletonu, ae e mafai foi ona faalautele le ola auaunaga o le alumini ma faaleleia le matagofie, ua avea ma se vaega taua o le alumini luga togafitiga, o le sili ona lautele. fa'aoga ma manuia tele le faiga.

Lua-lanu anodizing

O le anodizing e lua-lanu e faasino i le anodizing o se oloa ma le tuuina atu o se vaega patino o se lanu eseese.O le tau o le lua-lanu anodic oxidation e maualuga ona o le faigata o le faagasologa.Ae e ala i le eseesega i le va o le lua.

 


Taimi meli: Iul-03-2021